Regió7 estrena un nou servei d'alertes, ara a través de l'aplicació gratuïta Telegram. Fins ara, el diari utilitzava WhatsApp per enviar les notícies més rellevants del dia, però davant els problemes tècnics d'aquesta app i les moltes peticions fetes pels lectors per reprendre el servei, s'ha apostat per l'ús de Telegram. Si ja el tens instal·lat, fes clic aquí i apunta-t'hi ara mateix!

Què és Telegram i com puc activar el servei?

Telegram és una aplicació de missatgeria instantània molt similar a WhatsApp i acostumar-s'hi és molt fàcil.

  • El primer que cal fer és descarregar l'app de Google Play Store o de l'Apple Store.
  • Només accedir a Telegram, l'aplicació demana el teu número de telèfon i acceptar una sèrie de permisos.
  • Seguidament, cal fer clic en aquest enllaç, que activa les alertes de Regió7.
  • Dins de Telegram veuràs un missatge de benvinguda del nostre servei i l'opció "Inicia".

Completats aquests passos, començaràs a rebre les notícies de Regió7. Com és habitual en el nostre servei d'alertes, es fan dos enviaments al dia, al migdia i a la nit, tot i que aquesta quantitat pot augmentar si l'actualitat ho requereix per temes d'última hora.

A l'hora d'inscriure-s'hi no cal donar cap dada personal ni guardar cap número de telèfon a l'agenda. N'hi ha prou fent clic a l'enllaç esmentat i fent clic al botó de confirmació. En cas de voler deixar de rebre notícies, el procés també és senzill. Només cal escriure la paraula "baixa".

Activem el servei aquesta setmana posant especial atenció a les eleccions de diumenge, 26 de maig, comicis que Regió7 seguirà en directe a través de la nostra pàgina web. El telèfon mòbil ja és un dels mitjans més usats pels ciutadans per conèixer de forma ràpida el que passa al seu entorn, així que amb aquesta iniciativa Regió7 suma un nou canal per comunicar-se amb els lectors.

Què passa amb WhatsApp?

El servi d'alertes de WhatsApp que Regió7 va posar en marxa l'any passat segueix temporalment fora de servei per qüestions alienes a aquest diari. Per això convidem els lectors a subscriure's al nou sistema d'alertes de Telegram.

Els avantatges de fer servir Telegram

A diferència de WhatsApp, Telegram disposa d'un servei d'emmagatzematge en el núvol. Això vol dir que tots els fitxers que s'envien a través de l'app no queden arxivats al mòbil i no ocupen espai de la memòria del telèfon. A més, si canvies d'aparell, conserves tot el material en el núvol de Telegram. I té un avantatge més: no cal fer còpies de seguretat perquè tot es va a actualitzant automàticament.

Una de les altres utilitats que ofereix Telegram és l'enviament d'arxius molt pesats, com fotos en alta qualitat o vídeos de llarga durada. I els supergrups. Telegram és el rei de les converses compartides. Avui en dia, WhatsApp permet reunir 256 persones a cada grup i Telegram, 200, però aquesta app també té l'opció de crear supergrups; són canals de difusió sense límit de subscriptors.