Xiaomi ha desenvolupat una tecnologia per als seus telèfons intel·ligents que permet netejar la pols que entra en els orificis dels altaveus de manera automàtica a través de l'emissió d'ones de so.

Aquesta característica, desconeguda fins al moment, es troba present en la nova família Redmi 8 i 8A de terminals de gamma bàsica, que està a la venda a la Xina, i ha estat revelada per la marca Redmi a través de la xarxa social Weibo, com recull IT Home.

Per a posar solució a l'entrada de partícules de pols en els orificis dels altaveus, situats en la part inferior del telèfon, Redmi 8 utilitza un altaveu que pot eliminar la pols en 30 segons.

El secret del dispositiu es basa en el so, reproduint un so amb la màxima amplitud durant mig minut, la qual cosa expulsa les partícules de pols de la cavitat del micròfon, segons explica Xiaomi. Funciona per a l'altaveu però no per a altres orificis com el port de càrrega USB tipus C o el d'auriculars jack de 3,5mm.

Quant a la resta de les seves característiques, Redmi 8 ofereix un disseny amb una pantalla de 6,22 polzades amb notch en forma de gota, bateria de 5.000 mAh amb càrrega ràpida de 18W i fa ús del processador Snapdragon 439