n Aquesta nit, a les 21.55 h, TV3 estrena El got d'aigua, el nou programa de la televisió pública en què la paraula és la protagonista destacada. Es tracta d'un docutaiment de 10 capítols amb ingredients de talent show, en què es busca el millor orador o la millor oradora jove de Catalunya, que serà qui sedueixi el públic i el jurat, i domini el contingut i la posada en escena del discurs.

Els candidats a millor orador són vint joves d'entre 15 i 22 anys, seleccionats entre centenars d'estudiants d'instituts i universitats catalanes, que hauran de demostrar la seva destresa per elaborar un discurs a partir de les vivències que els proporcionarà el programa. Cada setmana els participants viuran una experiència, sorpresa per a ells, que els farà entrar en contacte amb un món desconegut i amb personatges interessants. A través d'aquesta vivència hauran de trobar la inspiració per elaborar un discurs d'un minut i mig que després defensaran al plató.

Treballar a la cuina d'un restaurant, formar part en projectes socials per a joves en risc d'exclusió social, conèixer la realitat de persones amb discapacitat o conviure amb els membres d'una comunitat autogestionada són algunes de les situacions que viuran els 20 participants. A partir de les seves vivències tindran absoluta llibertat per escriure i decidir el contingut del seu discurs.

Un treball amb expertes

Prejudicis, diversitat sexual i afectiva, l'oblit i el record, el model educatiu, el valor del temps i la discriminació són alguns dels temes pels quals han apostat, però sempre amb una òptica personal. Abans de presentar el discurs, els joves treballaran intensament amb dues professores d'excepció. Les coachs del programa, Alba Florejachs i Gemma Lligadas, els ajudaran a millorar el fons i la forma dels seus discursos partint de les seves pròpies idees i de la seva personalitat. Al final del procés, els joves candidats arriben a plató, on s'hauran de sotmetre a l'escrutini del jurat i del públic.