L'actriu Itziar Castro va ser substituïda ahir de manera «unilateral» com a professora d'interpretació a l'Acadèmia d'Operación Triunfo 2018, segons va informar l'oficina de representació de la intèrpret en un comunicat publicat en les seves xarxes socials. Castro (Barcelona, 1977) es va incorporar al planter de docents d' Operación Triunfo en aquesta edició, prenent el relleu de Javier Calvo i Javier Ambrossi, els Javis, que van ser els encarregats de les classes d'interpretació el 2017, i ha estat substituïda de forma «unilateral» a mig concurs.

Segons un comunicat de Gest-music difós per les xarxes socials, la «causa d'aquesta decisió respon al fet que Itziar Castro no ha aconseguit els objectius esperats en la seva àrea», és a dir, que els concursants arribin a un bon nivell d'interpretació a les gales.

Precisament, una de les grans crítiques que han rebut els concursants d' Operación Triunfo 2018 és la seva incapacitat per emocionar amb les seves cançons, cosa que seria competència d'Itziar Castro.