Canal Taronja emetrà durant aquest cap de setmana l'enregistrament de l'acte de lliurament dels premis Regió7, que es va celebrar dimecres passat al teatre Kursaal davant unes quatre-centes persones.

L'acte, d'una mica més d'una hora i quart de durada, inclou una actuació de David Martell i Ariadna Guitart, que van interpretar i coreografiar un tema del primer dedicat als sanitaris. En el capítol musical l'acte també va incloure una interpretació al piano de Carles Cases, que va rebre el premi Cultura.

Els professionals de la salut a la Catalunya Central van ser, precisament, els guanyadors del premi Actius Socials, que enguany va adquirir una importància especial i va esdevenir un homenatge a tot el col·lectiu. Un malalt de covid recuperat, Ramon Roig, va lliurar el premi a la infermera berguedana Dolors Fusté, que va representar tot el col·lectiu de professionals de la salut.

La resta dels guardonats van ser Ramon López de Mántaras, una autoritat mundial en intel·ligència artificial, que va rebre el premi Ambaixador; Josep Quer, gua-nyador del premi de Ciència i Tecnologia per la seva tasca de primera fila en la investigació sobre l'hepatitis i la covid; els gimnastes Thierno Boubacar Diallo, Andrea Carmona, Lorena Medina i Carla Font, tots quatre de l'Egiba; el grup Llobet, guardonat amb el premi Empresa; Jordi Kaolitic, guanyador del premi Comunicació; i Arnau Farré, premi Tendències.

L'acte va tenir com a principal autoritat la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, que va estar acompanyada de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy.