Les instal·lacions d´UManresa-FUB seran, un any més, la seu de l´Escola d´Estiu que organitza el Col·lectiu de Docents del Bages. Aquesta edició tindrà lloc entre els dies 1 i 7 de juliol i inclou fins a onze propostes formatives de temàtica diversa. La conferència inaugural anirà a càrrec de la doctora en pedagogia i mestra d´educació infantil i primària, Susanna Arànega, que parlarà de ´La innovació a la nostra feina de cada dia´. En l´anterior edició, 137 mestres van assistir a les activitats de l´Escola d´Estiu.

Entre les propostes que s´han programat per a aquesta edició, n´hi ha per millorar el nivell d´anglès, com un curs de teatre en anglès o un altre que combina l´aprenentatge d´aquest idioma al mateix temps que es fan manualitats. El programa inclou també activitats formatives artístiques, com el taller de tècniques pictòriques que impartirà el pintor Joaquim Falcó, o un curs sobre les possibilitats artístiques del món del paper. En l´àmbit musical s´han programat dues activitats: un taller de música clàssica amb Ovidi Cobacho i un altre sobre Gospel.

L´Escola d´Estiu es completa amb el curs dedicat a treballar espais i materials a l´escola bressol, que anirà a càrrec de la professora dels estudis d´Educació Infantil d´UManresa, Imma Brugarolas; un curs d´introducció a la robòtica educativa; un altre sobre motivació dels alumnes i neurociència; un taller sobre la gestió de l´estrès escolar a través del ioga; i un altre de coaching per a professors.

Les inscripcions per participar en els diferents tallers s´han de fer a la pàgina web del Col·lectiu de Docents del Bages.