Les beques de col·laboració a alumnes d'UManresa-FUB distribuiran aquest curs 2018-2019 un total de 84.000 euros, un 8,3% més que l'import que s'hi va destinar el curs passat. En total, les beques beneficiaran 48 alumnes de grau i dels cicles formatius de grau superior que imparteix el Campus Professional.

El lliurament de les beques de col·laboració s'ha fet avui dimecres en un acte al qual han assistit els alumnes beneficiaris, el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, el director de banca d'institucions de Catalunya de CaixaBank, Joaquim Macià, la vicerectora del Campus Manresa de la UVic-UCC i degana de la Facultat de Ciències Socials, Sílvia Mas, i el director de banca d'institucions - DT Catalunya Central de CaixaBank, Antoni Noguera. Ja fa cinc anys que CaixaBank ajuda els universitaris d'UManresa-FUB a fer front a les despeses de la seva formació acadèmica. L'aportació econòmica de l'entitat d'estalvi suma 30.000 euros i beneficiarà un total de 15 alumnes.

La universitat manresana ha fet un esforç important i aquest curs destina un 12% més de recursos econòmics que l'any passat a becar estudiants. En total, 33 estudiants es beneficiaran dels ajuts que es distribuiran en 10 beques de 1.500 euros per a alumnes de nou accés, 3 beques de 3.000 euros per a alumnes de segon, tercer i quart curs, i 14 beques de 1.500 euros per a estudiants de segon, tercer i quart curs de grau.

Bona part de l'increment dels ajuts està relacionat amb l'augment d'oferta formativa del Campus Professional que aquest curs ha començat a impartir dos nous cicles formatius de grau superior. Dels 6 beneficiaris d'aquestes beques, quatre alumnes de primer rebran un ajut de 1.500 euros i dos de segon en rebran 1.500 més cada un.

Durant l'acte de lliurament de beques, Sílvia Mas, ha destacat l'encert del format de beques de col·laboració que atorguen l'entitat universitària i CaixaBank perquè «beneficien la comunitat i són una bona oportunitat per a l'aprenentatge i el creixement personal dels alumnes». De la seva banda, Joaquim Macià ha expressat el compromís de la institució bancària per donar suport a «persones amb talent, ganes i il·lusió que necessiten oportunitats». Finalment Valentí Martínez ha posat de relleu que la fórmula de col·laboració entre la universitat i CaixaBank permet compaginar la formació dels alumnes amb valors com el compromís, la confiança i el respecte. Per a Martínez, participar en un programa de beques de col·laboració com aquest aporta uns valors als estudiants que seran un «element diferencial».

Beques a canvi de temps i tasques de suport

Els estudiants que tenen accés a aquests ajuts han de realitzar unes hores a tasques de suport en departaments o institucions vinculades a la universitat, com per exemple, la Biblioteca Universitària. Les hores de dedicació dels estudiants oscil·len entre les 200 i les 400 hores, en funció de si se'ls ha atorgat una beca sencera (3.000 euros) o mitja (1.500 euros). Les beques es concedeixen tenint en compte criteris acadèmics i econòmics i com a contrapartida, els 15 alumnes beneficiaris han de fer 270 hores de servei de suport a activitats i/o projectes socials.

Ajuts per al foment de la mobilitat internacional

Amb l'objectiu de fomentar la mobilitat dels estudiants, ja fa dos anys que UManresa-FUB ajuda econòmicament els alumnes que participen en programes de mobilitat internacional i estatal, com l'Erasmus, en el qual hi participaran 21 estudiants, i el programa SICUE, amb 6 estudiants més. En aquest cas, els alumnes reben un ajut directe de la institució de 100 euros mensuals, que serveixen per complementar la beca del programa d'intercanvi internacional. En el cas dels alumnes que participen en programes propis d'intercanvi reben un ajut de 180 euros per cada mes que passen fora.

A més de totes aquestes línies d'ajuts, UManresa-FUB destina aquest curs 2018-2019 una despesa directa de 14.200 euros per als alumnes del programa Prèmium del Grau en Administració i Direcció d'Empreses que estudien anglès al Servei d'Idiomes de la institució. Aquest curs són 31 els estudiants que han accedit a aquest ajut econòmic que els permet estudiar anglès de forma gratuïta.