Si existís una competició, el resultat estaria molt dispu- tat, perquè són molts els pobles que podrien optar a ser el més bonic de Catalunya.

La plataforma HBO ho té clar. Dues de les seves grans produccions, Westworld i Juego de Tronos, van elegir Besalú per rodar algunes de les escenes. Situat a la comarca de la Garrotxa, ressalta pel seu paisatge medieval. El seu monument més emblemàtic és el pont que condueix al centre històric del poble. Encara que no és l’únic que conserva l’arquitectura medieval. Peratallada, al Baix Empordà, és un altre dels pobles mitjançant els quals podrem viatjar fins a l’edat mitjana. També a Girona, trobem Peralada, famós pel seu castell, construït al segle XIV, i pel Festival Internacional de Música Castell de Peralada, certamen que acull des del 1987.

La seva població a penes supera els 150 habitants, però Siurana és una de les localitats més visitades a la província de Tarragona. Les vistes que s’hi aprecien són un dels seus grans atractius. I és que aquest poble, que va ser l’últim enclavament de l’ocupació àrab a Catalunya, s’assenta sobre un gran penyal de roca calcària. Els amants del mar no es poden perdre dues de les joies de les costes catalanes. Begur, a la Costa Brava, conserva l’essència de l’Empordà, i Tamarit, a la Costa Daurada, és conegut pel seu castell d’estil romànic.