Últimament s’ha popularitzat el fet de passar uns quants dies en una casa rural, només envoltats dels que estimem i amb paisatges sorprenents allà on mirem. No importa el lloc, perquè en aquest país sempre hi ha a prop un espai natural al qual acudir per esbargir-nos. Però, ¿quins altres avantatges ofereixen aquests viatges?

Anar a una casa rural té molts avantatges a l’hora d’anar de vacances. Significa descans a la vegada que aventura i suposa la possibilitat de passar uns quants dies a prop de casa, però a la vegada disfrutant de la naturalesa en un lloc radicalment diferent dels entorns urbans en els quals ens movem diàriament. Però, ¿per què és millor que altres tipus de turisme?

El descans

Davant d’altres classes de turisme, a les cases rurals podem tenir un descans complet. Per una vegada podrem deixar enrere els sorolls de la ciutat i disfrutar del silenci més absolut. A més, a la nit a la muntanya es veuen les estrelles com en cap altre lloc; es tracta d’una oportunitat perfecta perquè ens regalem una experiència diferent.

L’opció més responsable davant la covid-19

La covid-19 està canviant els nostres hàbits, i un dels aspectes en els quals es reflecteix són les vacances. Ara que els contagis tornen a pujar a gairebé tot el país, hem de buscar opcions no massificades on puguem disfrutar de manera responsable, sense encomanar-nos ni ser contagiats. Una casa rural és l’opció perfecta per la seva amplitud i espais oberts.

Poder convidar

A diferència del que passa al llogar un petit pis en una ciutat, o una habitació en un hotel, una casa rural permet que invitem els nostres familiars i amics. No només perquè en una casa de lloguer puguem fer-ho, sinó perquè solen ser bastant espaioses i tenir lloc per a tots. A més, el soroll de les nostres reunions no molestarà cap veí.

Els esports d’aventura

Les cases rurals ens proporcionen la possibilitat de disfrutar de tota classe d’esports d’aventura: caiac, alpinisme, tirolina, barranquisme o esquí són només algunes de les opcions, en funció del destí. Així mateix, ens faciliten moments perfectes per fer llargues passejades i senderisme mentre descobrim la ora i la fauna característiques del lloc.

El preu

Malgrat que podem llogar cases rurals molt luxoses, aquests allotjaments ofereixen l’avantatge que sempre trobarem preus més competitius que els d’altres opcions, com un hotel o un apartament en una ciutat turística.

Per descobrir

Naturalesa en estat salvatge: Riopar

Riopar es troba a Albacete, i allà hi ha el naixement del riu Mundo, un afluent del Segura. L’aigua precipitant-se al buit crea una estampa absolutament increïble; finalment cau a les roques a 82 metres de profunditat, a la Cueva de los Chorros, que també ens regalarà unes vistes impactants.

Gastronomia i paisatges d’altura: Cangas de Onís

Si parlem d’entorns rurals, no podem deixar enrere Astúries i els seus espectaculars enclavaments naturals, com Cangas de Onís, a prop de Covadonga i dels Picos de Europa. Les seves muntanyes amb cims nevats i llacs als peus, la seva arquitectura i el seu patrimoni històric fan de Cangas de Onís un dels racons més pintorescos on ens podem quedar en una casa rural. És, així mateix, el lloc perfecte per tastar formatges amb denominació d’origen asturiana.

Naixement del riu Guadalete: Grazalema

Es troba a la província de Cadis, i està situat a la reserva del Parc Natural de la Sierra de Grazalema. A més a més, als seus voltants hi ha una zona molt apreciada pels senderistes anomenada Llanos del Endrinal, així com un preciós mirador i altres enclavaments naturals com la Cueva de las Dos Puertas, una formació natural molt curiosa que l’erosió ha modulat en la pedra calcària.

Visita enològica obligada: Nájera

Nájera pertany a La Rioja. I, a més de tenir un entorn natural frondós i molt bonic, és tot un oasi històric. Per això llogar-hi una casa rural és una opció molt interessant. Dues de les visites imprescindibles als seus voltants són el Claustro de los Caballeros i el Monasterio de Santa María La Real, originari del segle XI. Allà, al seu torn, podrem tastar alguns dels millors vins negres que es fan a Espanya.