Arriba l'hivern i amb aquest els dies de pluja i neu. Vestir-se amb estil quan fora no fa més que ploure resulta del més complicat, sobretot quan parlem de calçar els nostres peus amb botes o botins que ens permetin anar còmodes i resistir els tolls sense calar-nos.

En els nostres sabaters solem tenir un o dos parells 'waterproof' per a aquests moments, però amb uns senzills passos en realitat és possible impermeabilitzar gairebé tota mena de sabates:

El truc de l'espelma

Agafa una espelma i unta-la per tota la sabata fins que quedi ben coberta. Després seca tota la sabata amb un assecador. Així aconseguiràs fer una capa protectora transparent que farà que l'aigua rellisqui sense penetrar en la pell de la sabata. Una alternativa a l'espelma també pot ser la cera d'abella.

Sabates antibassals amb l'esprai netejador de mobles

Ruixa les teves sabates amb un esprai netejador de mobles de manera conscienciosa. Espera mitja hora fins que s'assequin i aplica betum del mateix color de les teves sabates. Després, raspalla el calçat i repeteix aquesta operació un parell de vegades.

Esprais impermeabilitzants

Si el truc de l'espelma o l'esprai netejador de mobles et semblen massa complicats, una altra opció menys barata però igual d'efectiva és ruixar les teves sabates amb un esprai impermeabilizant. Ho podràs comprar en moltes sabateries i grans magatzems.

Trucs per eliminar la humitat si les teves sabates ja són molles

Si has sortit al carrer i un aiguat t'ha enxampat d'improvís i t'ha calat les teves botes preferides quan arribis a casa fica unes bosses de tè en elles perquè absorbeixin la humitat i llevin la mala olor.També pots usar unes peles de llimona o taronja amb la mateixa fi.