L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat i la Diputació de Barcelona han elaborat un pla per evitar l'exclusió social d'alguns dels seus veïns a causa de la crisi econòmica i el fracàs escolar, segons que ha informat mitjançant un comunicat.

Les mesures de suport i assessorament es dirigeixen a diversos col·lectius, des dels joves sense estudis fins a les famílies amb dificultats econòmiques i socials passant per les famílies amb contextos d'agressivitat, drogodependents, malalts mentals o malalts amb reducció d'autonomia o aturats de llarga durada.

El programa pretén involucrar tots els estaments i àrees de l'administració. "És un problema que hem d'intentar solucionar de manera integral i abordant-lo des de diverses perspectives", ha dit la regidora de Benestar Social, Georgina Muñoz.

La iniciativa pretén, entre altres coses, millorar els resultats acadèmics i reduir el fracàs escolar, que se situa a la ciutat en un 30%.

Fonts municipals han destacat també l'increment de famílies sense ingressos a la ciutat, encara que no les han quantificat. La supressió d'algunes ajudes, com les rendes mínimes d'inserció, ha deixat moltes famílies sense ingressos.

Una de les conseqüències, segons fonts municipals, és que una vintena de famílies han deixat de portar els seus fills a les guarderies municipals per falta de recursos.

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha detectat també una desena de casos de joves en situació d'abandonament familiar, als quals, com a conseqüència del seu conflictivitat, els seus pares han fet fora de casa aprofitant que són majors d'edat.