Prop de 500 persones es van reunir ahir a l'Ateneu Igualadí per a escoltar Teresa Forcades en la presentació del llibre d'Eulàlia Tort Converses amb Teresa Forcades, que ha editat Edicions Dau. Inicialment estava previst celebrar l'acte a la Biblioteca Central d'Igualada, amb un aforament de 110 persones, però l'èxit de convocatòria de la monja benedictina va portar l'organització a cercar un nou emplaçament. Així, es va reconduir el nombrós públic al teatre municipal de l'Ateneu, on la platea i els dos pisos superiors van quedar plens.

L'acte, organitzat per Llegim...? llibreria i Dau Edicions, amb la col·laboració de la Biblioteca Central, va comptar amb la presència de Teresa Forcades i de l'editor Ton Barnils, i va conduir-lo Concepció Ramió. L'editor del llibre, Ton Barnils, va destacar que es tracta d'una obra "profunda i clara a la vegada, sense per això ser banal" i va destacar que "pot ser estimulant per al lector acostar-se als diferents aspectes de Forcades, com la seva biografia, el seu pensament en la vessant religiosa, política, o mèdica".

Només començar, Forcades va demanar que es retirés la taula que presidia l'escenari per a poder veure els assistents de la primera fila. La monja va animar el públic a "no viure amb pilot automàtic posat", "mai actuar des de la por" i a "vigilar amb l'autocensura i no perdre la llibertat de paraula, malgrat no s'estigui 100% segur del què es diu". Entre altres qüestions, Forcades va parlar de la seva experiència a Venezuela, el Tractat de Lisboa i va criticar la manca d'informació i l'estat d'alienació que pateix la societat.