L'Ajuntament d'Igualada va donar ahir la benvinguda a quatre nous ambaixadors de la ciutat, aquells igualadins i igualadines que actualment viuen a l'estranger per raons laborals o d'estudis. Amb la dotzena de noves incorporacions que s'han registrat durant l'any 2013, ja són prop de vuitanta, les persones que el consistori ha distingit com a ambaixadors, establertes en indrets tan diferents com Alemanya, França, Itàlia, el Vaticà, Suècia, el Regne Unit, Dinamarca, Holanda, Mèxic, Guatemala, Jamaica, Nicaragua, el Perú, el Paraguai, el Brasil, Egipte, Etiòpia o la Xina. Tots desenvolupen en aquests països diferents tasques professionals, formatives o d'investigació.

L'alcalde, Marc Castells, acompanyat de la regidora de Promoció de la Ciutat i Coordinació, Imma Soteras, va reunir-se ahir amb quatre dels nous representants de la ciutat a l'Ajuntament. Concretament, amb Albert Pons, que fa dos anys que viu a Alemanya treballant com a enginyer industrial en un projecte d'automoció per a la marca Ford; amb Jaume Pons, que fa quatre anys que resideix a Guinea Bissau i està al capdavant de l'empresa Agrogeba Sarl, dedicada a la producció d'arròs; amb Joan Llansana, que fa trenta-cinc anys que és al Brasil treballant en l'àmbit dels curtits i la pell de qualitat; i, finalment, amb Anna Altarriba, professora de castellà al departament lingüístic de la universitat italiana de Verona.

El batlle igualadí va afirmar que "un dels grans objectius que persegueix avui aquest Ajuntament és aconseguir que la ciutat d'Igualada deixi de ser invisible en molts àmbits, i els nostres ambaixadors han de jugar un paper molt destacat en aquesta tasca". Per això, els va animar a seguir desenvolupant el seu talent i promocionant arreu el nom de la capital de l'Anoia.

Promoció d'Igualada al món

L'any 2011 l'Ajuntament d'Igualada va reunir per primer cop els ambaixadors de la ciutat. En aquella ocasió es van aplegar una trentena de persones. L'any 2012, gràcies a la bona acollida, es va mantenir la iniciativa. Al llarg de l'any es va ampliar el nombre d'aquest col·lectiu fins als 66 integrants. A l'acte hi van anar una vintena d'ambaixadors, entre els més veterans i els que s'estrenaven al càrrec. Durant l'any 2013 es van incorporar 13 nous ambaixadors, que se sumen als quatre que van rebre ahir el reconeixement.

Actualment, l'Ajuntament està enllestint un portal web on es podran trobar tots els ambaixadors i que permetrà contactar-hi.