Igualada posa a disposició de les entitats juvenils la torre de cal Badia per transformar-la en una espai per a l'activitat d'aquestes organitzacions i de grups que en facin de destinades a un públic juvenil. L'acció de l'Ajuntament no pretén ser una solució per a l'ocupació del Casal de l'Església per part de l'Espai pels Somnis, però sí que és una resposta a la manca d'espais d'expressió cultural i festiva que reclamaven aquests i altres grups d'Igualada.

La regidoria de Joventut ha presentat el projecte als grups de joves en una reunió del Consell Municipal de Joves, i a partir del proper mes de setembre s'haurà de definir la intervenció que s'hi dur a terme, en funció de les necessitats que tinguin les diferents entitats que hi vulguin tenir espai. A la reunió amb l'Ajuntament hi van ser presents, entre d'altres, alguns integrants dels col·lectius que duen a terme l'ocupació del Casal de l'Església.

La torre de cal Badia és un edifici de propietat municipal construït l'any 1945 amb una superfície de 600 metres quadrats i quatre plantes. És una torre que té un jardí annex, que precisament també és motiu d'intervenció municipal: l'ajuntament té plantejat obrir aquest jardí, transformar-lo en parc públic, en la reurbanització del sector que es farà per encaixar-hi el supermercat Aldi. Actualment, aquest torre està dedicada al grup Progat, que manté i alimenta un centenar de gats que estan lliures per la ciutat. L'Ajuntament ha pres el compromís de buscar un altre espai per a aquest s animals, també en algun edifici de titularitat municipal. Aquest trasllat no està encara definit, segons asseguraven ahir fonts municipals.