L'Ajuntament de Masquefa haurà de retornar a la Generalitat 148.000 euros d'un projecte finançat a través de fons europeus Feder que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) considera que no té les despeses prou ben provades. Ahir, el grup del PSC de Masquefa, a l'oposició, va donar a conèixer el contingut de la sentència en què el jutge considera "desestimar el recurs" que l'Ajuntament havia presentat davant la reclamació del departament de Governació de la Generalitat. A grans trets, el TSJC considera que l'Ajuntament no justifica el valor de l'obra subvencionada.

El problema que han fet púbic els socialistes fa referència a l'ampliació del Centre de Recursos Tecnològics Comunitari, que consistia en la rehabilitació d'una antiga fàbrica com a centre cultural i social, on s'ofereixen serveis d'accés a les noves tecnologies de la informació i la comunicació. L'esmentada subvenció es va concedir el 2006. Van ser 450.000 euros d'una despesa total de 900.000. D'aquests, Governació en va demanar un total de 148.000, corresponents a diferents partides que no es van poder justificar bé.

Governació va fer quatre reclamacions diferents. La primera, per valor d'11.600 euros, correspon a una correcció per valor del 25% del contracte de redacció del projecte. El jutge considera que atén la queixa de Governació perquè l'Ajuntament no ha aportat proves que justifiquessin l'adjudicació per via d'urgència.