L'Ajuntament d'Igualada impulsa una segona fase del projecte Espais del Centre, Micronegocis amb Aparador, que està destinat a actuar en els punts més deteriorats del nucli antic de la capital de l'Anoia per tornar a fer reviure el comerç en llocs on n'ha marxat. La proposta contempla, aquesta vegada, actuar en cinc espais comercials, amb l'oferiment de condicions molt avantatjoses de lloguer als nous emprenedors. L'ajut és de 3 anys, així que transcorregut aquest temps caldrà un acord entre el llogater i el propietari de l'espai, però ja sense els diners que hi aporta l'administració.

L'experiència es va iniciar amb èxit el 2013. Cinc nous emprenedors van ocupar els espais triats del nucli antic i, de moment, continuen les seves activitats. Només hi ha hagut una baixa, però la regidora de Dinamització Econòmica i primera tinent d'alcalde, Àngels Chacón, ha explicat que es tracta d'una persona que ha canviat de residència per raons personals.

L'actual proposta de l'Ajuntament era de quatre espais, però s'hi ha afegit aquest que havia quedat buit de la primera convocatòria. Són locals amb un lloguer assequible (el nou comerciant ha de pagar uns 90 euros/mes). La resta, fins al preu de mercat, es paga amb ajuts públics. En el programa hi intervé la regidoria de Promoció Cultural i Comerç, la Diputació i la Generalitat.