Joan Serra, cap de llista de la PUC, llista vinculada a ERC, és des d'ahir al vespre alcalde de Castellolí per als propers quatre anys. Ho fa en una situació que difereix totalment de la de fa quatre anys: aleshores, per sorpresa seva, es va trobar en el moment del ple de constitució en què rebia els vots de regidors d'altres grups per governar i ell i Sergi Vila, només dos regidors, han fet front a aquests quatre anys. De tresgrups s'ha passat a dos, i de tenir dos regidors amb una llista d'Esquerra ha passat a tenir-ne 6, amb una llista local en el passat es va associar al PSC i que ara ho ha fet amb ERC.

Serra té una amplíssima majoria, un 6-1 tennístic que deix CiU en un paper molt marginal a l'oposició, i aquesta situació encara s'ha radicalitzat més quan el grup republicà va acudir a la justícia electoral per lluitar per un regidor més. CIU n'ha queda ressentida.

Es va veure en el ple, i en la intervenció que va tenir Francesc Xavier Brugués, regidor convergent, que retreure a Serra que el seu grup havia actuat "de forma indigna" per sumar un regidor més i disputar un vot que li podia haver atorgat el segons a CiU.

Serra va fer un intervenció breu per a l'inici del mandat, en la que va tenir paraules d'agraïment per a tots (especialment sentit el record al pare que va morir) i va oferir un mandat amb transparència i mantenint un grup de treball fora del que és el govern. Ho van haver de fer durant aquests últims 4 anys, amb una 12 de col·laboradors que "han estat els regidors" i ho continuaran fent ara, que tenen més regidors electes i més suport extern.

Serra va aprofitar el ple per anunciar el nou govern. Sergi Vila durà Promoció Econòmica i Hisenda,;Carla Penya, Educació, Sanitat i Benestar Social; Teresa Guixà, Medi Ambient i Turisme; Sam Cervera, Joventut, Esports i Participació, Comunicació i transparència; i Governació i Urbanisme seran per a l'alcalde.