"Quins quatre anys que ens esperen", va esclatar l'alcaldessa de Vilanova, Vanesa González (V-365). Va haver de presentar esmenes a l'acta de constitució de l'Ajuntament per un error en la transcripció a l'acta de la votació, i va ser un mal inici per al primer ple. Els grups de l'oposició, que tenen un regidor més que els del govern, se li van tirar a sobre. Per aprovar aquesta acta, el tripartit del govern vilanoví (V-365, ERC i CiU) va trobar el suport de la regidora de Decide. El mateix suport (encara que va ser a través d'una abstenció) que va tenir en el moment d'aprovar la seva remuneració i la de la resta de regidors. PSC, VA, i IPV-VV, van votar en contra d'aquests punts i la majoria que es van posar a votació ahir.

González sap que cobrarà 2.200 euros nets al mes per 14 pagues (3.168,74 bruts). Ella serà l'única amb dedicació exclusiva. Meritxell Humbert (ERC) i Jordi Barón (CDC), que seran primer i segon tinent d'alcalde respectivament, tindran una dedicació de 20 hores setmanals i percebran 1.000 euros bruts al mes. Tindran una dedicació parcial de 12 hores els regidors Pepita Còdol, Rosi Grados, Luis Perea i Sergi Pérez, cobran 650 euros bruts. En canvi, està per veure quina serà la retribució de la resta de càrrecs de l'Ajuntament, tant del govern com de l'oposició, perquè tot i que en un punt es van aprovar els sous i indemnitzacions, en un altre es va tombar la freqüència de les sessions que escelebraran; els preus aprovats contemplaven que es feia un ple cada dos mesos, i l'oposició en demana un cada més, per tal de millorar la transparència i de la participació en les sessions.

L'acord de l'Ajuntament contempla que es pagaran 183,43 euros per assistir a les sessions de ple als regidors que no tinguin sou, 54,20 per assistir a les comissions informatives, 183,43 per a les juntes de govern, 91,71 per a les juntes de portaveus i 62,53 per als òrgans col·legiats.

La primera en no acceptar la freqüència dels plens va ser la regidora de Decide, Inma González, però la resta de grups es van sumar a la proposta i se la van anar fent seva. Això va provocar un parell de moments de tensió dialèctica entre Inma González i el regidor d'IPV-VV, Juan Manuel Cividanes, amb retret inclòs de l'alcaldessa, que li va reclamar que parlés als altres amb respecte.

En els plens de Vilanova s'espera un duel entre Vanesa González i Noemí Trucharte (PSC). Aquesta darrera es va mostrar inflexible en l'aplicació del reglament i va posar en una situació fràgil a la secretària municipal, però, al final del ple se la va veure parlant cordialment amb l'alcaldessa que li donava explicacions de punts de la sessió.