Vallbona d'Anoia ha tingut tres alcaldes des que van celebrar-se les eleccions, fa només un mes i escaig. Els comicis del 24-M van revalidar la victòria a ERC, amb quatre regidors dels nou que hi ha al ple. Però un pacte dels altres tres partits (els tres edils del PSC i els regidors de Veïns amb Veu i CiU) va relegar ERC a l'oposició. Fins ahir.

La dimissió fa una setmana de l'alcalde de CiU, Raül Parramon, per "motius personals" va obligar a celebrar ahir un ple extraordinari per escollir el nou alcalde. Abans, però, hi havia convocat un altre ple per admetre el nou regidor d'ERC que entrava al consistori després que el cap de llista i exalcalde Òscar Labraña dimitís fa unes setmanes quan va quedar-se sense l'alcaldia tot i haver guanyat les eleccions. Entre el primer ple -el d'acceptar el nou regidor d'ERC- i el segon -que s'havia convocat per escollir el nou alcalde- el batlle sortint, Raül Parramon, va abandonar l'Ajuntament.

Davant d'una notable expectació veïnal, el ple va arrancar amb l'alcalde en funcions, el cap de llista del PSC, Eudald Planella, llegint una carta de Parramon en què anunciava la seva renúncia de l'acta de regidor. Així, Parramon donava un gir inesperat a la situació, ja que quan va comunicar la seva dimissió com a alcalde fa una setmana va explicar que es quedaria de regidor. Parramon farà efectiva la seva baixa en el proper ple.