Al balcó de l'Ajuntament d'Igualada hi lluirà properament la bandera estelada. Així ho va aprovar per una amplíssima majoria el ple del mes de juliol, que es va celebrar dimarts a la nit. Fins a 17 dels 21 regidors del ple (CiU, ERC, la CUP i per sorpresa Decidim Igualada) van votar a favor, els tres regidors de Socialistes d'Igualada es van abstenir i el regidor del PP hi va votar en contra.

La moció sosté que l'estelada és una bandera "amb més de cent anys d'història, vinculada a la defensa de la democràcia i la llibertat nacional i social de Catalunya" i que a més "representa la revolució democràtica catalana davant la negació del dret a decidir per part de l'estat espanyol".

El text va ser presentat conjuntament per CiU, ERC i la CUP. Es dóna el cas que fa just un any el PSC va votar a favor de col·locar una bandera negra a l'Ajuntament amb el lema "Lliures o morts". Aquest cop, però, els socialistes van voler "defensar la neutralitat de les institucions" i garantir que "els drets de la minoria siguin respectats", segons va argumentar el portaveu del PSC, Jordi Riba.

Però el debat sobre les banderes no va acabar aquí. Els dos regidors de la CUP i els tres d'ERC van impulsar una moció que reclamava retirar novament la bandera espanyola, que l'Ajuntament va reposar fa uns dies després d'un requeriment de la delegació del govern espanyol, sota l'amenaça de multes o la inhabilitació de l'alcalde, Marc Castells.

La moció també va prosperar, però només amb els vots a favor d'ERC i la CUP. CiU, Socialistes d'Igualada i Decidim es van abstenir i el PP, novament, va votar en contra apel·lant a "la història en comú" de Catalunya amb la resta de l'Estat.