El Consell Comarcal de l'Anoia va aprovar ahir el cartipàs per a aquest proper mandat, que tindrà cinc vicepresidents, un més que en l'etapa anterior. Els representants de l'oposició van definir la creació d'aquesta nova vicepresidència com una conseqüència del pacte de CiU amb ERC i van mostrar-se en contra de l'augment de la despesa en indemnitzacions que suposarà.

El nou cartipàs estableix que els cinc vicepresidents seran responsables de cinc àrees principals: Promoció Comarcal; Presidència, Hisenda i Règim Interior; Serveis Personals; Sostenibilitat i, finalment, Serveis Territorials.

Promoció Comarcal, que és a càrrec del vicepresident primer David Alquézar (ERC), inclourà Turisme (Joan Carbó), Consum (Jordi Servitje), Promoció Econòmica (Jordi Badia) i Campus Motor (Joan Serra). El vicepresident segon i responsable de l'àrea de Presidència, Hisenda i Règim interior serà Marcel·lí Martorell (CDC). La comissió inclou els departaments de Règim Interior (Josep Parera), Hisenda (Jaume Riba), Relacions Institucionals i Programes Europeus (Marcel·lí Martorell) i Transparència i Noves Tecnologies (Maria Sayavera).

El vicepresident tercer Xavier Pérez (ERC) s'ocuparà de Serveis Personals, un departament que inclou Cultura i Esports (Jordi Barón), Educació (Vanesa Fernández), Joventut (Gemma Fabrés), Cooperació Ciutadania (Rosa M. Plassa), Acció Social (Ramon Bacardit) i Salut Pública (Xavi Pérez).

La comissió de Sostenibilitat, en mans del vicepresident quart Santi Broch, inclourà els departaments de Medi Ambient-Grans Municipis (Josep Llopart), Medi Ambient-Petits Municipis (David Sánchez), Programa 20/20/20 (Santi Broch) i Camins Rurals i Prevenció d'Incendis (Jaume Gorrea).

La vicepresidenta cinquena Maria Sayavera (ERC) conduirà la comissió de Serveis Territorials, integrada per Obres i Habitatge (Cristina Mas) i Infraestructures i Serveis Territorials (Jordi Pont). El cartipàs es va aprovar amb els vots a favor de Convergència, Demòcrates i ERC, i l'abstenció dels regidors del PSC, PP i Veïns amb Veu.