Prop de cinc-cents martorellencs han rebut els darrers dies a les seves llars un document del ministeri d'Hisenda en el qual se'ls notifica que han de pagar una taxa per a la revisió dels valors cadastrals per un import de 60 euros. Aquesta mesura forma part d'un procés de regularització que ha iniciat el ministeri, en el qual incorpora al cadastre les reformes, construccions i ampliacions d'habitatges que no hagin estat declarades els darrers anys.

L'aplicació d'aquesta mesura entre els particulars afectats suposarà també un increment de l'impost de béns immobles a aplicar en els rebuts posteriors. L'Ajuntament de Martorell ha fet un avís als veïns per explicar el perquè d'aquesta facturació i advertir del proper increment de l'IBI a aquests 500 veïns.

Explica l'Ajuntament que el ministeri d'Hisenda i Administracons públiques, emparant-se en l'article 13 de la llei 01/2003, ha iniciat un procés de regularització per incorporar al cadastre totes les reformes, ampliacions i construccions d'habitatges que s'hagin fet als habitatges particulars els darrers anys i que no s'han declarat al cadastre. La mesura s'aplicarà a tots els municipis de l'estat espanyol fins al 31 de desembre del 2016.

El regidor d'Hisenda i de Seguretat Ciutadana, Josep Casasayas, ha aclarit que "l'Ajuntament no té cap tipus de poder de decisió en aquesta mesura, però oferim a les persones afectades tota la informació als nostres serveis de gestió tributària municipals".

Casasayas explica que "hisenda aplica aquesta taxa de 60 euros, que es paga una sola vegada, a totes aquelles propietats que han estat millorades i que, per tant, fan que n'augmenti el seu valor". Els afectats disposen de quinze dies per presentar-hi al·legacions, i un mes per presentar-hi un recurs.