Manuel Miserachs, un dels alcaldes més recordats a Igualada, va morir ahir, dilluns, als 92 anys. Advocat de professió, va mantenir una militància fidelíssima al partit de Carrasco i Formiguera, del qual formava part des de feia més de 50 anys. Amic de Josep Antoni Duran i Lleida, en les eleccions al Parlament passades Miserachs encara va figurar en els darrers llocs de la candidatura per Barcelona, en un reconeixement de la formació a la seva figura, i en una última aportació d'ell mateix al projecte d'Unió Democràtica de Catalunya. El funeral per Manuel Miserachs tindrà lloc demà, dimecres, a les 11 del matí, a l'església parroquial de Santa Maria, a la mateixa ciutat d'Igualada.

Miserachs va ser el primer alcalde que va tenir la capital de l'Anoia un cop recuperada la democràcia, després de la dictadura franquista. Va exercir el càrrec entre els anys 1979 i 1991. Nascut el 1923 a la mateixa ciutat que anys més tard governaria, Miserachs va ser advocat de professió i militant d'Unió Democràtica de Catalunya. A banda d'alcalde, l'any 1988 va ser escollit president del Consell Comarcal de l'Anoia, càrrec que va ocupar fins al 1991.

"Catalanista, però d'ordre", són els valors que van apreciar en ell aquells que el van portar a liderar la candidatura del 1979. Catalanista per haver estat un dels impulsors de la creació del grup d'Òmnium a la ciutat d'Igualada, i per explicar, amb orgull, que va ser en el segon grup de l'entitat que es va crear al país.

Va ser advocat de professió i militant d'Unió Democràtica de Catalunya, i va assolir l'alcaldia encapçalant les llistes locals de CiU a les eleccions municipals dels anys 1979, 1983 i 1987. L'any 1988 va ser escollit també primer president del Consell Comarcal de l'Anoia, un càrrec que va ocupar fins al 1991.