Olesa inicia una campanya de recollida de tendes de campanya i sacs de dormir per portar-ho cap a la zona dels campaments de refugiats sirians a les fronteres de Sèrbia, Croàcia i Eslovènia. La campanya coincideix amb el dia que les ONG de Catalunya han alertat que no es facin campanyes de recollida de roba si no està garantit que aquesta arribarà a la seva destinació, una situació que no es pot assegurar amb l'activitat d'alguns dels grups que organitzen accions solidàries.

Les AMPA de les escoles Puigventós i Ferrà i Esteva, la Biblioteca Santa Oliva i l'edifici municipal de Cal Rapissa seran els centres de recollida de roba i equipament per als refugiats del 3 al 6 de novembre.

La campanya "Catalunya amb els refugiats" és una iniciativa impulsada des de Barcelona que recollirà tot el material aconseguit el dissabte 7 de novembre, perquè arribi al més aviat possible als milers de persones refugiades a l'Europa central.

La recollida de roba que s'impulsa des d'Olesa de Montserrat pretén poder fer front de manera força immediata als problemes de fred que poden tenir els refugiats a les fronteres de Sèrbia, Croàcia i Eslovènia. En aquests punts hi ha milers de famílies que estan fugin de la guerra del seu país, que volen arribar a Europa, esperant poder ser acollits. De fet, aquest acollida està organitzada en països com Alemanya, però, en canvi, no ho està en altres com és el cas dels territoris que depenen del govern de l'estat espanyol.

La recollida d'Olesa s'ha de centrar a aportar tendes de campanya, sacs de dormir, mantes, anoracs (petits i grans), botes i impermeables. Els organitzadors volen material en bon estat.