Calaf estrenarà l'abril una fira dedicada al producte ecològic. Es tracta d'un certamen que es vol posicionar com una referència entre els certàmens d'aquesta matèria. La proposta calafina, l'Ecofira de Calaf, és per al proper 17 d'abril.

De fet, l'Ecofira de Calaf pren el relleu de l'Ecofira d'Òdena, que durant els tres darrers anys s'ha celebrat en aquesta població de la conca anoienca.

L'EcoFira de Calaf pretén ser un aparador i punt de trobada de persones i professionals que, des d'àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país. La formació i la sensibilització de la ciutadania sobre la necessitat de tenir cura del medi ambient són els motius que porten a organitzar la primera edició de l'EcoFira de Calaf que serà coordinada per l'empresa Cat Patrimoni.

La proposta firal reunirà més de 40 expositors i empreses de diferents sectors d'arreu de Catalunya, com el de l'alimentació, la bioconstrucció, les energies renovables, la jardineria, l'automoció, la gastronomia, la calefacció ecològica, l'assessorament energètic, els sistemes de reciclatge, l'artesania ecològica, les joguines, la llibreria temàtica i altres propostes vinculades amb l'ecologia i el medi ambient.

També s'organitzaran un nombre important d'activitats complementàries relacionades directament amb la temàtica de la fira: demostracions tècniques, treballs forestals, ponències, tallers infantils, espais eco-lúdics per als més petits o exposicions.