L'Audiència Nacional investigarà la dotzena de regidors i regidores que van aprovar la moció que donava suport al Parlament de Catalunya pel 9-N (8 del Bloc Olesà, 2 de Convergència i Demòcrates i 2 d'ERC). La majoria de grups polítics donen suport al govern local.

La regidora de Convergència i Demòcrates, Mercè Jou, va criticar en declaracions que recull el web municipal que la decisió de l'Audiència Nacional de "perseguir alcaldes i regidors pel simple fet de tenir i manifestar una opinió política, ja que només donàvem suport a allò que es va aprovar al Parlament de Catalunya". Sobre la decisió de l'alcaldessa, Pilar Puimedon, de fer arribar la informació requerida a l'Audiència Nacional, Jou va remarcar que: "donem suport a la decisió de l'alcaldessa en aquest tema".

El regidor d'ERC Martí Fortuny s'ha pronunciat en un sentit similar. Ha qualificat la investigació de l'Audiència Nacional de "numeret de l'Estat espanyol" perquè "ja hi ha alguna resolució que ha dit que aquesta moció no pot considerar-se delicte". Quant a facilitar la documentació, Fortuny creu que "no hi ha res a amagar perquè les actes són públiques" però, en tot cas, creu que és una decisió personal de Pilar Puimedon.

Per part dels grups que van votar en contra de la moció, el regidor del PSC, Carlos Fernández, va destacar que "ja se sabia que podria passar", però "no em sembla bé que es judicialitzi una qüestió política que s'ha d'abordar als Parlaments i no als jutjats". Fernández ha puntalitzat que: "és el deure [de l'alcaldessa] facilitar la informació, com qualsevol altra persona, que li requereixi un tribunal".

Per la seva part, la regidora de Movem Olesa, Meritxell Arenas, ha assegurat que "és lamentable que davant d'un posicionament polític, l'Audiència Nacional vulgui imputar un delicte". Tot i que Movem Olesa va votar en contra de la moció, Arenas ha destacat que "totes les regidores que puguin ser investigades rebran el suport de Movem Olesa" i que la decisió de l'alcaldessa de presentar la documentació requerida per l'Alt Tribunal és una decisió personal i respectable.

Més de 200 ajuntaments de Catalunya estan sent investigats per l'Audiència Nacional per haver aprovat una moció de suport a la declaració de ruptura amb l'estat.