Alumnes de tercer i quart de primària de diferents escoles d'Olesa, Esparreguera i Martorell participen durant aquest mes d'abril en els tallers pràctics Play Energy, que tenen per objectiu conscienciar sobre el valor de l'electricitat i sobre com fer-ne un ús eficient. La iniciativa està organitzada per Endesa Educa, l'àrea educativa d'aquesta companyia elèctrica, i recorrerà diferents municipis del Baix Llobregat fins al proper 14 d'abril. S'espera que 1.525 estudiants participin als tallers. A la zona nord de la comarca, els municipis on es farà el taller són Martorell, Esparreguera i Olesa.

En aquest últim municipi és on es van començar a fer ahir els tallers. Concretament, una educadora del projecte va anar a l'escola Povill per ensenyar als nens i nenes què és l'energia i quin és el procés per transformar-la en electricitat. El taller inclou també una part pràctica, on els alumnes poden fer diferents experiments molt senzills per posar en pràctica tot allò que els han explicat, per exemple, fent funcionar un vehicle de joguina amb energia eòlica i solar o creant energia amb uns pedals.

Però la sessió també vol conscienciar els més petits sobre la necessitat de fer un ús racional de l'energia per tal de reduir el consum innecessari. Així, durant el taller també treballen amb una casa de joguina on han d'assenyalar els punts on es consumeix electricitat. D'aquesta manera, els nens i nenes comencen a prendre consciència de la importància de l'electricitat en la nostra vida quotidiana, a la vegada que se'ls ensenyen consells perquè el consum d'energia a casa sigui més baix.