Els Mossos d'Esquadra han detingut un home, de 39 anys, de nacionalitat marroquina i veí d'Igualada, com a presumpte autor de nou delictes de robatori amb força a interior d'habitatge. L'home ha ingressat a la presó després de comparèixer davant del jutge de guàrdia d'Igualada.

La detenció és el resultat d'una investigació oberta a finals de febrer, arran de diversos robatoris amb força en cases aïllades i masies dels termes d'Igualada, Santa Margarida de Montbui, Òdena i Jorba.

A conseqüència dels fets, la unitat igualadina es va fer càrrec dels casos i els mossos van comprovar que tots els robatoris tenien un modus operandi molt similar. L'autor sempre actuava per les tardes, forçava una finestra de l'edifici i de l'interior, sense regirar gaire les estances, sostreia joies i aparells electrònics: ordinadors, tauletes, televisors, etc. Finalment l'home va ser identificat com a presumpte autor dels assalts i va ser localitzat i detingut a Igualada.

L'home tenia antecedents després que el passat dia 4 de maig va ser detingut també pels Mossos com a presumpte autor de set robatoris a interior de vehicle comesos a finals d'abril a Igualada.