El barri del Rec estrena un consell per obrir un debat veïnal pel futur urbanístic

Una vintena de persones assisteixen a la primera reunió per definir el projecte participatiu

30.06.2016 | 07:13
La primera reunió per a la creació del Consell del Rec

El projecte participatiu per decidir el futur urbanístic del barri del Rec, el popular barri industrial del nucli urbà d'Igualada, comença a caminar. Dilluns a la nit es va fer la primera reunió del grup impulsor del debat ciutadà, el Consell del Rec. La trobada es va fer a l'Adoberia Bella d'Igualada. El Consell del Rec, un organisme que reuneix una vintena de representants d'entitats i agents socioeconòmics i institucionals de la Conca d'Òdena, té com a objectiu acompanyar el procés ciutadà i fer el seguiment de la Consulta de Projectes pel barri del Rec d'Igualada. Empenyent aquesta idea en aquest procés inicial hi són l'Ajuntament d'Igualada juntament amb l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
En aquesta reunió, el segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Pont, l'experta en participació ciutadana Laia Torras, i l'arquitecte de l'Institut d'Arquitectura Avançada Vicente Guallart van explicar com es planeja la Consulta de Projectes pel barri del Rec d'Igualada i van recollir idees i propostes de la vintena d'assistents.
El Consell del Rec, que aviat es constituirà formalment, és un òrgan "obert i transversal", segons els seus impulsors, del qual formen part com a membres fundadors representants del Gremi de Blanquers, els Amics del Rec, el Consell Municipal d'Accessibilitat, el Consell de Joves, Igualada Comerç, la Unió Empresarial de l'Anoia, el Museu de la Pell d'Igualada, el Campus Universitari, el Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada, l'Arxiu Comarcal de l'Anoia, representants dels grups municipals a l'Ajuntament d'Igualada i un representant de l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, a més dels veïns i ciutadans que, per la seva vinculació amb el Rec, tinguin interès a formar-ne part.
El Consell del Rec es planteja com un ens obert en el qual s'aniran incorporant altres agents i entitats i tindrà un pes molt important dins el jurat que haurà d'escollir les propostes guanyadores en els tres àmbits del futur concurs d'idees: urbanisme, edificació i espai públic.
Amb el títol "Repensant el barri del Rec" es proposa a la ciutadania que participi en l'exercici col·lectiu d'imaginar com hauria de ser el barri d'aquí a una dècada i més enllà.
A partir de les conclusions, arquitectes i urbanistes d'àmbit local, nacional i internacional podran fer arribar les seves propostes, que en una darrera fase també seran escollides per un jurat format per experts de diferents àmbits i agents igualadins.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema