Aprofitant la reducció de la circulació durant aquest mes d'agost, l'Ajuntament de Martorell posarà en marxa avui les obres de reurbanització de les cruïlles de la rambla de les Bòbiles.

L'objectiu d'aquesta intervenció és adaptar l'espai urbà per tal de millorar-ne l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda mitjançant itineraris per a vianants que siguin el màxim d'accessibles. Es millorarà la seguretat dels recorreguts per a vianants en els diferents creuaments de la rambla i s'ampliaran les voreres.

Segons va explicar l'alcalde martorellenc, Xavier Fonollosa, "la rambla de les Bòbiles és l'espai socialment més utilitzat pels nostres veïns i veïnes, i té un desgast que obliga a fer un correcte manteniment del paviment, enllumenat i jardineria. Això no ho podem fer durant l'any, sinó aprofitant el període en què hi ha menys gent en aquest espai públic".

Fonollosa va subratllar que, ara, el propòsit essencial és "millorar la seguretat viària a les cruïlles i passos de vianants per evitar conflictes entre el vehicle privat i la circulació de les persones". Així, l'actuació preveu el desplaçament de l'inici dels guals de vianants al límit del carril de circulació existent, i reduir el pas de creuament actual a l'amplada del carril de circulació, de manera que s'augmenti, així, la visibilitat i la detecció de presència del vianant que vulgui travessar.

També s'ampliaran les voreres laterals als límits dels vials que conflueixen perpendicularment a la rambla, amb l'objectiu d'eliminar espais residuals que s'utilitzen de manera incorrecta com a estacionament i reubicar els guals de vianants de les voreres laterals per centrar-los en el recorregut lineal de l'itinerari.

Les voreres es pavimentaran amb el mateix panot que ja hi ha a tota la rambla. Es col·locarà una franja de paviment tàctil indicador de tipus direccional al centre de tots els guals i un paviment tàctil indicador de botons a totes les rampes dels guals per on transitin els vianants.

Es repintaran tots els passos de vianants en la seva nova ubicació i es col·locaran senyals lumínics intermitents per avisar els vehicles de la proximitat del creuament. També s'instal·laran noves papereres a tots els passos de vianants i nous embornals per millorar l'evacuació de les aigües pluvials.

Amb aquestes obres es preveu que els diferents espais siguin accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, mitjançant itineraris de vianants adaptats.