Eduard Soto i Clara Aribau representaran l'associació juvenil La Coll@nada durant tots els actes que se celebrin aquesta festa major a Igualada, així com també els que es vagin fent fins l'any vinent.

Abans de triar quins serien els nous, els antics hereu i pubilla, Marc Tarrida i Laia Rius, van tancar el cicle amb una boda com a pregó de La Coll@nada, en un acte que va tenir lloc dilluns passat. Tot un muntatge per donar la benvinguda a la festa i per acomiadar-se de la ciutat amb convidats vestits per a l'ocasió, comentaristes, catifa vermella, mestre de cerimònies i una plaça Pius XII plena de gom a gom.

La Tria de l'Hereu i Pubilla va començar dimecres amb candidats i candidates preparats per sotmetre's a diverses proves per arribar al lloc de representants. Van ser variades: des de ser elogiats pels seus amics, fer un còctel intercanviant ingredients per peces de roba o escollir si unes afirmacions eren certes o falses, entre d'altres. El jurat estava format pels antics hereu i pubilla, per La Coll@nada, el regidor de Cultura, Pere Camps, i la coneguda actriu igualadina Diana Gómez, que ha treballat en series com El Crac amb Joel Joan o El Secreto de Puente Viejo, entre d'altres.

Arribat el punt final en què quedaven tres parelles, van ser la Clara Aribau i l'Eduard Soto els que van demostrar ser dignes de ser escollits. Dues persones plenament implicades amb la ciutat, ja que els dos formen part de la coral juvenil Xalest i del Ball de Cercolets.

"No és no", contra els abusos

Coincidint amb la festa major, La Coll@nada ha volgut tornar a posar de manifest el missatge "No és no" contra el abusos sexistes. Ho ha fet per mitjà d'un vídeo musical amb la versió de la cançó Ain't your mama de Jennifer López. L'associació transmet el missatge de voler "festejar, ballar i sortir de nit en total llibertat", desitja "bona festa major a totes" i explica que si una persona se sent agredida cal que es dirigeixi "a la barra i la resposta serà col·lectiva". La iniciativa vol evitar les agressions sexistes que, segons els organitzadors, augmenten en les festes majors.