Les principals operadores en telefonia mòbil comencen a oferir a Olesa de Montserrat serveis sobre la xarxa 4G, però el que ha de ser una revolució digital per a empreses i particulars a través del mòbil pot ser en el període inicial d'aplicació un maldecap per als particulars. L'entrada en servei del 4G podria fer que algunes comunitats de veïns tinguessin problemes en la recepció de la TDT.

La causa del problema és que el 4G ocupa un segment de la banda que abans havia ocupat la TDT en el seu desplegament. El govern de l'estat ja preveu que es pugui resoldre aquesta incidència amb la instal·lació d'un filtre a les antenes de televisió. Es tracta d'un servei gratuït, segons ha explicat l'Ajuntament d'Olesa en una nota.

El ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través de l'Ordre IET/329/2015, de 26 de febrer del 2015, ha establert el procediment d'actuació per solucionar aquest tipus de problemes de forma totalment gratuïta i causant les mínimes molèsties possibles a la ciutadania.

El ministeri obliga els operadors a garantir que quan posin en servei el 4G pel territori, la recepció de televisió dels ciutadans no se'n vegi afectada, i per això en edificis potencialment afectats l'actuació preventiva consisteix a col·locar un filtre a la instal·lació de recepció de televisió (antena). De fet, els ciutadans que resideixin a zones de més afectació rebran una carta al seu domicili on se'ls informarà que a partir d'aquest moment poden sol·licitar l'adaptació de l'antena del seu edifici per evitar potencials afectacions. Les operacions que s'hagin de fer no tenen cost.