El municipi de Rubió viurà una nova edició de la fira del cavall Strata. El diumenge 23 d'octubre es farà una trobada de genets i cavalls que faran una ruta pel territori, que estarà complementada amb diverses activitats, com exhibicions i mostres en directe, obertes al públic. La mostra és organitzada pel Consorci per a la promoció de l'Alta Anoia i té el suport de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Rubió i les hípiques del territori.

El fil conductor d'aquest any és "A cavall pels camins dels bandolers Marimon i Casulleres" i el lloc triat és el pla de Rubió. Es tracta d'una participació totalment gratuïta per als genets, però, això sí, d'inscripció obligatòria, que s'ha de formalitzar abans del 21 d'octubre al correu info@altaanoia.info o bé al 93 868 03 66. Entre les activitats complementàries també hi haurà exhibicions de doma, salt, poni games, equinoteràpia, passejades en poni, demostració de farratge modern, tallers socioeducatius familiars i una fira de productes artesans de l'Alta Anoia i del món del cavall, amb una vintena de firaires.

Una de les novetats d'enguany és que també hi haurà una fira de complements per al món del cavall i una fira de segona mà. Aquí hi haurà carruatges, remolcs, guarnicions i diferents objectes de decoració vinculats amb el món del cavall. La Strata té com a objectiu la dinamització turística del territori, la divulgació de l'activitat eqüestre, i mostrar totes les rutes i possibilitats de l'Alta Anoia.