El pla de Rubió acull demà, diumenge, una nova edició de la fira eqüestre Strata, una oportunitat per al visitant per conèixer el món del cavall i gaudir de diferents activitats que s'hi organitzen i, també, una oportunitat perquè els amants de les rutes a cavall descobreixin una comarca, un espai del territori català que els pot ser apropiat per dur-hi a terme les seves activitats. La fira està organitzada pel Consorci per la Promoció de l'Alta Anoia i té el suport de la Diputació de Barcelona.

Els organitzadors de la fira expliquen que "es tracta d'una activitat gratuïta destinada tant a grans com a petits". El fil conductor d'aquest any és "A cavall pels camins dels bandolers Marimon i Casulleres", fet pel qual "el pla de Rubió ha estat l'escenari ideal d'aquesta tercera edició", segons fonts del Consorci de l'Alta Anoia. La previsió dels organitzadors "és reunir un gran nombre de genets, que gaudiran d'un recorregut a galop pel territori".

Al llarg del dia, s'oferiran activitats, exhibicions i mostres en directe, obertes a tot el públic, com doma, salt, poni games, equinoteràpia, passejades en poni, demostració de farratge modern, tallers socioeducatius familiars... a més a més de la fira d'artesans de l'Alta Anoia i del món del cavall, a càrrec d'una vintena de firaires. També coincidirà la fira Tot per al cavall (segona mà), un mercat de carruatges, remolcs i complements diversos.