El secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, inaugurarà avui a Igualada la tercera edició de la fira tèxtil BSTIM. Una mostra de dos dies, dimecres i dijous, de caire molt professional, amb 60 expositors i que espera rebre un miler de visitants. Aquest any, la mostra iniciarà una nova sèrie per presentar-se cada dos anys, i tindrà una altra novetat, la desfilada de cloenda el dijous a la nit en el que s'ha anomenat 08700 Nits de Pell i Punt. Serà una vetllada pensada per a la moda de dos sectors industrials d'Igualada com són la pell i el punt, i que donarà oportunitat a joves dissenyadors.

Durant dos dies, la fira BSTIM reunirà una seixantena d'expositors i més d'un miler de compradors internacionals que coneixeran de primera mà el potencial de producció tèxtil que té el país

La mostra, que és un punt de referència en aquests tipus de trobades professionals al país, ha omplert tot l'espai disponible amb els seixanta llocs d'exposició.

Per la seva banda, la desfilada 08700 Nits de Pell i Punt, una iniciativa que impulsa el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), sota el paraigua del 080 Barcelona Fashion, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament d'Igualada i la Fagepi, posarà el punt final a aquesta edició de la fira BSTIM. Viurà una primera experiència i serà també l'estrena del projecte de la 080 Barcelona d'obrir la desfilada barcelonina a les comarques, ciutats i pobles de tot el país.

La fira, que enguany està dedicada a la promoció de la moda sostenible, no està previst que se celebri durant el 2018 i tornaria el 2019. Aquesta, segons els organitzadors, és una proposta que hauria nascut dels mateixos sectors participants a la mostra que es va crear fa tres anys a Igualada.