Des d'avui fins al 26 de juny els olesans podran votar les propostes d'inversions participatives de 2017. En total, la ciutadania podrà escollir amb el seu vot quatre entre el total de 34 propostes que ha fet també la mateixa ciutadania. Les votacions es faran a través de la pàgina web de l'Ajuntament d'Olesa ( www.olesademontserrat.cat) on també es poden consultar les propostes que es poden votar.

Els veïns podran decidir a quins projectes d'inversions destinar un total de 200.000 euros. Per primera vegada seran els ciutadans els qui decidiran quin projecte prefereixen sobre la base de les propostes fetes pels mateixos olesans a títol individual i mitjançant entitats del municipi. La primera fase del procés participatiu va consistir en la rebuda de propostes per part de la ciutadania. En total, es van rebre un centenar d'idees d'inversions, que no podien superar els 50.000 euros.

Un cop fet el procés d'anàlisi de totes les propostes rebudes en primera instància, i un cop eliminades les duplicitats i aquelles que no eren viables per qüestions econòmiques, tècniques o jurídiques, han quedat un total de 34 propostes de millora que ara seran sotmeses a votació. Les propostes presentades han estat valorades per la comissió ciutadana d'inversions i la Comissió Tècnica.

Destaquen propostes com la creació de noves zones de lleure per a gossos, millora de parcs infantils, nou enllumenat, reparacions de voreres i asfaltats, o la instal·lació d'elements per la pràctica esportiva. Es poden votar fins a un màxim de quatre projectes que tota la ciutadania pot consultar al web municipal i a la Casa de Cultura.

A la convocatòria, poden votar tots els ciutadans empadronats a Olesa de Montserrat de més de 16 anys i també totes les associacions del poble inscrites al Registre Municipal d'Entitats. Fins al 26 de juny es pot emetre el vot a través del web municipal i presencialment a la Casa de Cultura, on hi haurà personal municipal per ajudar a fer la votació on-line. El regidor de Participació, Jordi Martínez, ha destacat que amb aquests procés l'equip de govern ha volgut possibilitar la participació activa de tots els olesans i facilitar l'apoderament del teixit associatiu en la priorització de les inversions per portar a terme durant aquest any.