Olesa de Montserrat té, des d'aquest dilluns, una nova entitat. Es tracta de l'Associació de persones amb capacitats diverses-Cecscat, format per un conjunt de persones, algunes d'elles cegues i/o amb visió limitada), que va néixer fa dos anys amb l'objectiu d'organitzar sortides culturals i a l'entorn natural. El president de l'Associació de persones amb capacitats diverses-Cecscat, Àngel Mas, ha explicat al web municipal que, ara, aquest col·lectiu format per una cinquantena de persones ha decidit formalitzar-se i tirar endavant altres projectes.

L'Associació de persones amb capacitats diverses- Cecscat va néixer amb l'objectiu d'organitzar activitats culturals i lúdiques però s'ampliarà per oferir conferències relacionades amb l'oftalmologia, la sensibilització a les escoles i el suport a totes les persones que pateixen de pèrdua de visió.

Àngel Mas ha explicat que les persones cegues o amb visió limitada poden desenvolupar moltes activitats i que, de fet, l'associació no està concebuda com una entitat on col·laboren voluntaris, sinó que són un grup de persones amb diverses capacitats que comparteixen sortides i altres activitats. L'entitat està oberta a tothom qui vulgui participar-hi, i s'obre també a la resta de municipis de la comarca. La quota anual és de 15 euros i la seu de l'entitat s'ha ubicat al carrer Alfons Sala, número15, del municipi.

La presentació de l'Associació de persones amb capacitats diverses-Cecscat es va fer dilluns 17, a la sala d'actes de la Comunitat Minera Olesana.