L'Ajuntament de Martorell ha aprovat aquesta setmana una moció per demanar al govern espanyol i la Generalitat que destinin els recursos necessaris per garantir la subvenció del 50% del salari mínim interprofessional als treballador amb discapacitat dels Centres Especials de Treball (CET) de Catalunya, i el 75% del salari mínim per al col·lectiu amb dificultats especials.

El text reclama al govern de l'estat que transfereixi a la Generalitat els recursos necessaris per subvencionar el 50% del salari mínim a tots els treballadors amb discapacitat dels CET a Catalunya. L'endarreriment en les transferències d'aquests fons de l'estat a la Generalitat fan que el Govern català no pugui pagar els centres i que molts CET no disposin de prou liquidesa per pagar els salaris dels seus treballadors.

En el cas del CET de Martorell, un dels pocs centres públics que hi ha a Catalunya, el 50% del salari dels treballadors el finança la Generalitat (amb les aportacions que li arriben de l'estat), i el 50% restant és una aportació de l'Ajuntament.