Els infants d'Igualada han de poder participar en les decisions que es prenen a la seva ciutat. Igualada ha creat enguany el Consell Municipal dels Infants i compta amb ells. L'acció forma part del projecte perquè la capital de l'Anoia sigui considerada Ciutat Amiga dels Infants, una distinció que atorga la Unicef. Diumenge al matí, a partir de les 11, el Parc Central d'Igualada acollirà una jornada d'activitats familiars per commemorar el Dia dels Drets dels Infants. L'accés serà gratuït. Els participants hi trobaran inflables, activitats esportives, jumping i diversos tallers.

El Consell d'Infants es va crear aquest mateix any 2017 com un nou ens enfocat a facilitar la participació dels infants entre 9 i 12 anys, de manera que puguin fer sentir la seva veu i incidir en les polítiques municipals que els afectin. La constitució del nou Consell Municipal dels Infants es va aprovar en la sessió plenària del mes de gener.

La iniciativa de diumenge s'emmarca també en aquesta aspiració d'Igualada d'assolir el segell de Ciutat Amiga de la Infància que atorga Unicef. Actualment, la capital de l'Anoia n'és municipi aliat i treballa per assolir uns objectius concrets que li acabin concedint aquesta distinció. Es tracta de projectes i accions que contribueixin a fomentar la participació de la ciutadania, inclosos els infants, en les polítiques locals d'infància i adolescència, construint d'aquesta manera aliances i xarxes de col·laboració amb diferents sectors de la societat a favor de la infància.