L'antic ajuntament d'Abrera passarà a ser la seu dels serveis socials i d'atenció a la dona. El govern local va fer ahir la presentació del projecte d'intervenció. KLa remodelació permetrà recuperar l'edifici, situat al carrer Major, per a la població. .

L'acte d'aquest dimarts ha reunit l'Alcalde d'Abrera Jesus Naharro, el regidor d'Urbanisme, Albert Roca, i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà.

L'arquitecte municipal Antoni Muñoz ha destacat que el projecte, a part de fer la intervenció integral per adequar l'interior de l'edifici a les necessitats actuals també contempla que es mantingui la façana de l'antic ajuntament amb la seva estructura. Per tant ha calgut buidar l'interior de l'edifici i conservar d'empreus la paret de la façana. A l'interior, hi haurà una estructura de ferro per poder aguantar les plantes. L'Ajuntament es va construir el 1918, està pròxim als 100 anys, i va deixar de funcionar com a Ajuntament el 1991. Des de'aleshores ha tingut diferents usos.

Una de les apostes que s'ha mencionat en aquesta presentació és la de fer un edifici on les persones amb mobilitat reduïda tinguin els menors problemes possibles, essent aquesta una de les prioritats en la reforma així com de dotar l'edifici d'una major presència de llum natural atès que aquesta era una mancança de l'anterior edifici.

Aquesta reforma executada per la constructora manresana Cots i Claret, té un cost pressupostat de 665.703,68 euros i un termini d'execució previst d'uns 9 mesos, en unes obres que ja han començat i que es preveu que es puguin començar a usar com a equipaments municipals per a serveis socials a partir del segon trimestre de 2018.

L'Alcalde, Jesus Nahrro considera que l'obra es justifica perquè "els serveis socials és un element prioritari per aquest ajuntament i en aquest sentit qualsevol despesa en aquest àmbit és una inversió per la vila" i remarca que "fins a 15 empreses es van interessar per aconseguir la licitació i això va afavorir un alt nivell en la presentació dels projectes en l'àmbit econòmic i tècnic".

Pel President del Consell Comarcal, Josep Perpinyà la tasca del consistori per reforçar els serveis socials demostra una gran sensibilitat i comentava "el fet de recuperar un element patrimonial per millorar la qualitat de vida dels Abrerencs i Abrerenques és un fet a reivindicar" i a més remarcava "tots els ajuntaments de menys de 20.000 habitants comparteixen la competència en serveis socials amb el Consell però Abrera, inclou recursos addicionals en aquest àmbit."

En aquest edifici totalment rehabilitat i adaptat als nous temps hi seran present les dependències de la Regidoria de Serveis Social i Igualtat així com les dependències pels ciutadans d'aquesta temàtica, conservant i potenciant a la vegada usos públics i la conservació patrimonial.