Els membres del consistori igualadí, encapçalats pel tinent d'alcalde, Xavier Figueres, en substitució de l'alcalde Jordi Aymamí, van assistir ahir a la cerimònia i l'ofrena del ciri votiu de la ciutat d'Igualada a la Mare de Déu de Montserrat.

L'acte va començar amb les paraules de Xavier Figueres, que va explicar el motiu de l'ofrena. Tot seguit va tenir lloc la missa conventual. Durant la celebració de la missa, diversos membres del consistori van realitzar l'ofrena dels elements per realitzar l'eucaristia. Figueres també va ser l'encarregat d'encendre el ciri votiu.

Enguany també hi van assistir tres entitats igualadines, com ja ha estat tradició els darrers anys: el Club de Natació Igualada, que celebra el seu 75è aniversari; el Grup de Mestres de l'Anoia, que aquest any en fa 30 des que va iniciar la seva activitat; i el Grup Mal-Llamp d'Igualada, que commemora 20 anys des de la seva creació.

Després de la missa, els integrants del consistori, els representants de les entitats i els veïns d'Igualada van ser rebuts pel pare abat, Josep Maria Soler. Allà, quatre igualadins, en nom de tota la ciutat, van fer entrega al pare abat de quatre volums de la revista igualadina Vida per a la biblioteca de Montserrat.

Per part de les entitats, Toni Llena, president del Club de Natació Igualada, va fer entrega al pare abat d'una placa commemorativa del 75è aniversari de l'entitat. Paco Ramon, membre del Grup de Mestres de l'Anoia, va donar a Soler un dossier on es mostren els 30 anys d'història de les escoles d'estiu de la comarca.

El pare abat va dir que aquest acte anual "és bonic perquè es presenta a la Mare de Déu el teixit social d'Igualada". La renovació del ciri, va explicar, "ens ensenya a posar esforç per resoldre les nostres necessitats", i va fer referència a la crisi econòmica.

El tinent d'alcalde Figueres es va mostrar orgullós d'aquest compromís "social i institucional, ja que aquesta celebració mostra el que representa Montserrat per al nostre país, tant des del punt de vista espiritual com des del vessant nacional i identitari". Els igualadins "esperem que aquesta tradició que està a punt de celebrar el seu 500 aniversari es consolidi i vagi a més", va afegir.