El pagament de més de 400.000 euros de la redacció del POUM d'Òdena per part de Fortyseven (empresa en què participa Josep Singla i la seva família, propietaris dels terrenys de can Morera) i el Consorci de la Zona Franca ha estat qüestionat de nou, en aquesta ocasió per l'exalcalde d'Igualada i advocat Manuel Miserachs, que va fer unes declaracions dient que considera que "està plantejat com una rifa". Miserachs, que va ser alcalde des del 1979 fins al 1991, ha declarat a Regió7 que "se'm fa estrany que Royes -president del Consorci de la Zona Franca- el firmés".

El conveni tractava sobre el pagament del cost de la redacció del POUM per part del Consorci i Fortyseven, ja que com que era la part que instava el canvi urbanístic havia d'abonar les despeses d'una modificació que s'avançava uns dos anys. En paraules de l'advocat, "he tingut el conveni a les mans, l'he llegit i s'assembla al mecanisme d'una rifa. No diré que sigui il·legal, però fa la sensació que és una donació encoberta, és un document sui generis, no és gens lògic". Segons el parer de l'exalcalde igualadí, "es va firmar un vincle molt especial, quan un Ajuntament fa un conveni econòmic hi ha d'haver més bases, hi ha d'haver unes condicions fixes". La pràctica de què es parla sí que és habitual entre particulars, però en aquest cas és molt menys freqüent. A més, també la Plataforma per la Retirada del Pla Director conclou que "en el cas que arribés una subvenció d'altres administracions per redactar el POUM, tant Fortyseven com el Consorci de la Zona Franca podrien percebre una part o el total dels diners que van pagar al principi". Aquest és el fet en què es basen els crítics a l'acord, en el sentit que "se supedita en part al fet que la Generalitat o una altra administració pagui". Miserachs, a més, creu que "té elements perquè pugui ser considerat nul".

El Consorci de la Zona Franca va defensar la setmana passada que "està seguint de forma impecable i amb plena transparència l'ordenament urbanístic i els procediments administratius vigents" en el procés per portar una nova àrea industrial a Can Morera, a Òdena. No obstant això, dos dels actors polítics del consistori, Esquerra Republicana, i el regidor no adscrit Toni Méndez, van plantejar ja en el moment del conveni dubtes sobre la legalitat del mateix. La Plataforma per la Retirada del Pla Director ha insistit de nou que "la inclusió d'aquest projecte del Polígon de la Zona Franca és jugar amb les cartes marcades" i que "significa que no importa el què els veïns demanin en les reunions del POUM".