La Comissió de la Dignitat ha exigit aquest dissabte el retorn dels Papers de Salamanca en un acte que ha aplegat un centenar de persones al parc de Montjuïc. L'esdeveniment s'ha produït just el dia que se celebren 75 anys del seu segrest, i poc després de la decisió de l'Estat de no tornar tots els Papers de Salamanca.

Aquest fet ha encès els ànims del portaveu de la Comissió, Pep Cruanyes, que ha qualificat la decisió del ministre Wert de "menyspreu i deslleialtat institucional suprema", i ha assegurat que el retorn dels Papers de Salamanca és un "acte de justícia" amb els catalans i amb totes les víctimes del franquisme. En aquest sentit, la Comissió de la Dignitat ha ofert tot el seu suport al Govern, que ja va anunciar que presentarà un recurs contra la decisió de l'Estat.

L'acte ha comptat amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, qui ha lamentat que el govern de l'Estat "incompleix la llei"."És l'expressió d'una manera d'entendre la política absolutament incorrecta", ha dit. Mascarell no ha descartat apel·lar a organismes internacionals per reclamar els Papers perquè "és una qüestió totalment inacceptable".