El cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha rebutjat avui "entrar en el joc" de debats "absurds" del president de la Generalitat, Artur Mas, sobre el contingut de la consulta que pretén convocar i ha reiterat que no se celebrarà perquè és il·legal.

Rajoy ha garantit que no hi haurà aquesta consulta en declaracions als periodistes a la seva arribada a la reunió del Consell Europeu a Brussel·les i en ser preguntat per la disposició de Mas a parlar amb el president del Govern sobre la data i la pregunta.

El cap de l'Executiu ha informat que encara no s'ha fixat una data per a la reunió que mantindrà amb Mas al Palau de la Moncloa, però ha afegit que preveu que serà abans de les vacances d'estiu.

"Jo no entraré en debats absurds. Jo des del primer minut en què es va anunciar la convocatòria d'un referèndum i que jo vaig conèixer a través dels mitjans de comunicació, ja vaig dir que no es podia celebrar i que jo no ho autoritzaria", ha recalcat.

Ha afegit que ell ha de ser seriós i fins que no sàpiga de què se li està parlant, es queda en el que ha dit "des del primer minut".

"El referèndum és il·legal i, per tant, no se celebrarà. És millor dir les coses amb claredat per no generar falses expectatives", ha subratllat Rajoy, qui davant el plantejament de Mas que pot canviar la pregunta conversant sobre això amb ell o negociant-la amb d'altres formacions que recolzen el referèndum, ha remès al president de la Generalitat.

En aquesta línia ha insistit: "Si resulta que abans volia preguntar per una cosa i ara vol preguntar per una altra diferent o vol que sigui jo el que digui de què cal preguntar, no puc entrar en aquest joc perquè em sembla molt poc seriós".

Davant això, ha reiterat que no hi haurà un referèndum en contra de la sobirania nacional i no perquè ho digui el president del Govern, sinó perquè ho diuen la Constitució, les lleis i les Corts Generals.