L'Exèrcit israelià va bombardejar ahir a Gaza les seus de dos mitjans de comunicació, diverses mesquites i una escola de l'ONU utilitzada com a refugi de civils just en el dia en què la diplomàcia va tornar a moure fitxa entre el Caire, Jerusalem, Doha i Ramallah a la recerca d'un alto el foc.

Després de quinze dies d'intensos i reiterats bombardejos que han segat la vida de més de 630 persones -la majoria, civils palestins- i destruït més de 300 edificis i habitatges, l'Exèrcit israelià va apuntar els seus canons contra una escola de l'ONU en el centre sud de Gaza.

Segons els testimonis, no va caldre lamentar víctimes, ja que el director d'aquesta escola, en la qual hi havia refugiades mil persones, havia ordenat el desallotjament hores abans a causa de la deterioració de les condicions de seguretat per la presència sobre el terreny de les tropes israelianes.

L'impacte, que va destruir un dels edificis principals, es va produir amb prou feines deu minuts després que personal humanitari internacional de l'UNRWA sortís de la instal·lació.

De matinada, l'aviació israeliana ja havia reduït a cendres la mesquita dels Màrtirs d'Al Aqsa, construïda al centre de Gaza després de la segona Intifada palestina, hores abans que els fidels es reunissin per a l'oració de l'alba.

També al centre de Gaza, un edifici civil de diverses plantes va ser objectiu de l'aviació israeliana, acció que Israel considera legitima però que contravé el dret internacional humanitari, com va advertir l'ONU i organitzacions israelianes prodrets humans.

Segons l'oficina d'informació militar del govern israelià, les milícies palestines van llançar ahir mig centenar de coets contra el centre i el sud d'Israel, sense causar víctimes, 11 dels quals van ser interceptats pel sistema antimíssils.

Israel va confirmar, a més, que un dels seus soldats, Shaul Aron, està desaparegut en combat, ?probablement mort?, just un dia després que les Brigades Azedin al Kasem, considerat com el braç armat de Hamàs, anunciessin la captura d'un uniformat d'aquest mateix nom.