Almenys 16 palestins han mort i 65 han resultat ferits en els últims i intensos bombardejos aeris de l'exèrcit israelià al centre i sud de Gaza, entre els quals va figurar com a blanc la casa del líder de Hamàs a l'franja, Ismaïl Hania, que n'ha sortit il·lès.

Durant la passada nit i les primeres hores d'avui avions militars israelians, recolzats per tancs, intensificar els seus bombardejos a l'enclavament costaner, principalment a la ciutat de Gaza, d'acord a fonts de seguretat palestines.

El portaveu del Ministeri de Sanitat a Gaza, Ashraf al Qedra, va indicar als mitjans que nou de les víctimes mortals van morir en un atac aeri de matinada en què van resultar ferides 40 persones i que va tenir per objectiu un habitatge del camp de refugiats de l'Bureij, al centre de la Franja.Va afegir que set persones pertanyents a la mateixa família van morir en un altre bombardeig per aire contra la seva casa a la localitat de Rafah, al sud de Gaza, que va deixar una desena de ferits.

Fonts sanitàries de la Franja van indicar que almenys quinze persones van resultar ferides en els atacs aeris sobre l'urbs.

Avions de combat de l'exèrcit israelià han arribat aquest matí l'habitatge de Hania, líder de Hamàs a Gaza i segon del moviment islamista, situada a l'oest de la platja de la ciutat de Gaza, han informat testimonis i mitjans afins al grup.

L'atac no ha provocat ferits i Hania ha resultat il·lès perquè no es trobava a l'immoble, així com tampoc cap membre del seu clan familiar, quan el míssil va destruir l'habitatge, ha informat el canal de televisió de Hamàs, Al-Aqsa.

Grans explosions es van registrar a l'oest de la ciutat de Gaza després dels trets en nombrosos punts, han afegit les fonts, que van dir que van aconseguir apropar-se a una escola regentada per l'ONU al sud-oest de la ciutat. Fonts sanitàries de la Franja van indicar que almenys quinze persones van resultar ferides en els atacs aeris sobre la ciutat.

Després d'unes tres setmanes de bombardejos, el balanç de morts és d'aproximadament 1.101 persones, mentre que els ferits superen els 6.500, la majoria civils, inclosos dones i nens.

L'Exèrcit israelià va informar, en un comunicat, que durant les últimes operacions nocturnes a Gaza va atacar 70 "llocs terroristes" a tota la Franja, inclosos dos centres emprats per al comandament i control d'activitats pertanyents a Hamàs, quatre magatzems d'armes amagats en mesquites , llançadores de coets ocultes prop d'una mesquita i un túnel per a ús ofensiu.

A primera hora del dia, s'afegeix en el comunicat militar, Israel va atacar infraestructures de la tresoreria de Hamàs, "emprada per al finançament i administració d'activitats terroristes a la ciutat de Gaza".

Les Forces Armades israelianes van notificar haver aconseguit instal·lacions propagandístiques de Hamàs i de la televisió Al-Aqsa, que acusa d'instigar a la població palestina contra Israel, així com a una desena de "destacats operatius" al centre de la Franja.