La Policia Nacional ha detingut vuit persones per la seva presumpta vinculació amb un frau en cursos de formació per a aturats a Andalusia, entre ells l'exconseller d'Hisenda de la Junta Àngel Ojeda i el seu fill.

Àngel Ojeda ha estat arrestat a Sanlúcar de Barrameda (Cadis) i el seu fill Marcos Ojeda a Madrid, dins d'una operació que porta a terme la Unitat de delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional.

Tots dos i les sis persones més han estat detingudes en l'anomenada operació Óscar, posada en marxa després d'una denúncia per un presumpte frau en cursos de formació detectat a Cadis, i similar a l'operació Edu, duta a terme contra fraus similars en altres punts de la geografia andalusa, segons les mateixes fonts.

El mes de febrer el PP d'Andalusia va denunciar que la directora general de Formació Professional de la Junta, Teresa Florido, havia concedit 102 ajudes per a la formació a l'entramat empresarial del seu cunyat i exconseller del Govern andalús Ángel Ojeda per valor de més de 25 milions d'euros. Posteriorment, el mes de juliol passat, un informe de la UDEF va revelar que hi va haver una desviació "sistemàtica" de fons públics, i el PP va vincular Ojeda amb aquesta trama.

Àngel Ojeda Avilés, exconseller d'Hisenda de la Junta d'Andalusia entre els anys 1987 i 1990, va néixer a Jerez de la Frontera, Cadis, el 17 de febrer del 1949.

Dirigeix des de fa anys l'empresa Prescal, especialitzada en formació i consultoria, situada al parc aeronàutic Aerópolis, ubicat a La Rinconada (Sevilla), i durant diversos anys va exercir la presidència de l'Associació d'Empreses Aeronàutiques d'Andalusia.