Els presidents de Rússia, Vladímir Putin, i d'Ucraïna, Petró Poroxenko, es van reunir per primera vegada sense mediadors després de la cimera de Minsk, en la qual els dos mandataris van proposar diferents vies per a la pau a l'est ucraïnès. Putin va assegurar que el conflicte existent a l'est d'Ucraïna no es pot resoldre per la força. "Estem convençuts que la crisi ucraïnesa no es podrà solucionar per la via de l'escalada de l'ús de la força, sense tenir en compte els interessos vitals de les regions sud-orientals del país i sense un diàleg pacífic amb els seus representants", va explicar el president rus.

La cimera de Minsk, en la qual van participar la Unió Duanera (Rússia, Bielorússia i Kazakhstan), Ucraïna i la Unió Europea, va concloure després de gairebé quatre hores de consultes sobre les seves relacions econòmiques i el conflicte armat a l'est ucraïnès. Seguidament, els líders dels quatre països i els representants de la UE es van retirar per fer un sopar de treball.

Poroxenko -que abans de començar la trobada havia assenyalat que "en aquesta reunió a Minsk es decideix el destí del món i d'Europa"- va assegurar que encara continuen les consultes multilaterals i que "tot està per venir".

El president ucraïnès també va instar a avalar el seu pla de pau per al conflicte a l'est del seu país, que inclou el desarmament de les milícies prorusses i la descentralització d'Ucraïna, com a "fonament per a la solució" del conflicte a l'est del país.

Soldat rus fet presoner

Per altra banda, el comandament militar ucraïnès va difondre un vídeo d'un interrogatori a un soldat rus fet presoner dilluns a la regió de Donetsk, a l'est d'Ucraïna, on les tropes governamentals combaten contra les milícies separatistes prorusses.

"Ens vam assabentar que érem a Ucraïna quan vam veure un tanc amb la bandera ucraïnesa", afirma davant la càmera un soldat que s'identifica com a Dmitri Smirnov, que assegura que serveix en el regiment 331 de la 98 divisió aerotransportada de les Forces Armades de Rússia.

"Acompanyàvem una columna motoritzada", va afegir el soldat, que va explicar que els seus superiors els van indicar que es tractava d'unes maniobres.

D'altra banda, va admetre que abans que la columna es posés en marxa van esborrar les matrícules dels vehicles militars, sobre les quals van pintar cercles blancs. Segons Smirnov, ell i els seus companys van abandonar el blindat en el qual es desplaçaven quan les forces ucraïneses van obrir foc contra la columna.

A més a més, mitjans ucraïnesos van difondre vídeos d'interrogatoris a altres soldats russos dels deu que van ser capturats presoners juntament amb Zerkalni.