El Govern recuperarà la paga extra als treballadors públics en els pressupostos del 2015. El president de la Generalitat, Artur Mas, i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, han donat la instrucció al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, perquè prepari els comptes recuperant la paga que els funcionaris no han cobrat en els darrers tres anys. També s'aixecarà la reducció del 15% de jornada i salari dels interins. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha avisat, però, que l'Estat no està transmetent els ingressos necessaris d'acord amb les competències reconegudes i, per tant, "la qüestió dels ingressos està absolutament oberta de cara al 2015". La voluntat és aprovar els comptes aquest 2014.

En roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, Homs s'ha queixat que la Generalitat no té garantits per part de l'Estat els ingressos corresponents a les seves competències, un dels punts que precisament el president de la Generalitat va traslladar-li al president espanyol, Mariano Rajoy, en la reunió que van mantenir a finals de juliol.

Malgrat això, la Generalitat prepararà els pressupostos incloent la paga perduda dels funcionaris en els darrers tres anys, qüestió que mesos enrere es vinculava a l'arribada d'ingressos per part de l'Estat. Aquest cop, no hi ha hagut condicionants. "Si hem arribat a aquesta conclusió és que pensem que s'ha de poder complir", ha apuntat Homs.

Pel que fa al calendari, el conseller ha assegurat que la voluntat és respectar els terminis i aprovar els comptes abans d'acabar el 2014. Homs ha recordat que hi ha un acord de legislatura amb ERC que "s'ha de respectar" i ha assegurat que no contemplen cap pròrroga pressupostària. "Hi ha un acord de legislatura que cal complir i que complirem", ha insistit.

D'altra banda, el conseller d'Economia ha rebut l'encàrrec de sol·licitar formalment al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques la concessió de les bestretes que corresponguin pel Fons de Competitivitat del 2014, tenint en compte que no hi ha un nou model de finançament vigent.