La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del ministeri de l'Interior avisa per forts vents en terra i costa en zones de Catalunya.

Protecció Civil fa aquest avís, que també afecta Balears i Castelló, d'acord amb les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que preveu per avui alerta taronja per risc important de vents a les citades zones.

L'Aemet anuncia vents amb risc important en zones de Girona, Tarragona, Castelló, Mallorca i Menorca.

Els vents en terra afectaran especialment el nord de Castelló i Tarragona, on podrien arribar als 100 quilòmetres per hora, mentre que a la costa, en àrees de Catalunya i Balears, oscil·laran entre força 7 i 8, segons la nota de premsa de Protecció Civil.

Aquest organisme recomana als ciutadans que es mantinguin informats de l'evolució dels canvis meteorològics a causa del difícil pronòstic dels fenòmens tempestuosos.

En zones de costa aconsella allunyar-se de la platja i de llocs baixos que puguin veure's afectats per les marees i onatges que es generen davant la intensitat de vents forts.

Davant els forts vents a l'interior recomana assegurar portes, finestres i aquells objectes que puguin caure a la via pública, a més d'allunyar-se de cornises, arbres, murs o edificacions en construcció.

També adverteixen de la importància d'extremar la precaució a la carretera, especialment en la sortida de túnels, avançaments i encreuament amb vehicles pesants, i del perill de pujar a bastides sense mesures adequades de protecció.